Visie

Op onze school zorgen we met een bevlogen team voor een fijne leeromgeving voor onze leerlingen. De school is kleinschalig en we hebben aandacht voor elkaar. We zijn er trots op dat we kinderen de begeleiding kunnen bieden die ze nodig hebben. Want elk kind is er één!

De schooldag

Als we ’s ochtends de dag beginnen doen we dat met een dagopening. Daarbij vertellen we veelzeggende verhalen. Samen leren we over hoe je met elkaar omgaat en wat we belangrijk vinden, over normen en waarden die wij belangrijk vinden. We leren over het geloof, en tegelijkertijd respecteren we elkaar in het maken van onze eigen keuzes. Dit is onderdeel van de harmonie bij ons op school.

Onze school is een afspiegeling van de maatschappij. Daar hoort bij dat we extra zorg bieden aan kinderen die dat nodig hebben. Zo werken we samen met Kentalis, om kinderen met een taalontwikkelingsstoornis te helpen. Daar worden alle kinderen beter van en geven we alle leerlingen dezelfde goede start.

Aandacht

We zorgen hier voor elkaar, verbondenheid is belangrijk. Dit geldt ook voor ouders en verzorgers. Wij vinden het logisch dat die betrokken zijn bij de school van hun kind en we houden elkaar dan ook goed op de hoogte.

Door de jaren heen zal je kind zich bij ons op school op zijn eigen wijze kunnen ontwikkelen. Leerlingen leren steeds meer zelf hun eigen doelen te stellen en daar zelfstandig aan te werken. Zodat ze leren hoe ze hun eigen talenten het beste kunnen inzetten. Met die zelfkennis zetten ze dan aan het eind van groep 8 vol vertrouwen de volgende stap. 

VCO

CBS Mons Sinaï is onderdeel van VCO. Dit is een vereniging voor christelijk basisonderwijs met twintig scholen in Midden- en Oost-Groningen. Samen willen wij elk kind verder laten groeien tot een waardevol mens in de wereld.